Какво става?

Автор: Виссарион

03 Април 2020 г.

През последните дни започнах да научавам от някои вярващи, живеещи в отдалечени градове, за проявен интерес да ме питат за вълнуващите събития, случващи се сега по света.

Добре разбирам, че тревожните събития, които се случват сега, особено по отношение на разнообразните обстоятелства, свързани с разпространението на опасния вирус, могат сериозно да ви обезпокоят.

Но, отначало не изпитах горещо желание да дам отговор на въпросът, който повдигате и само с течение на времето започна да ми изглежда благоприятно, да засегна все пак някои страни свързани с темата.

Само, че в тази тема аз по-скоро ще ви припомням някои неща, отколкото да разкривам нещо ново, което както разбирам, преди всичко сте склонни да очаквате.

Основната ценност на моето творение не е свързана с необходимостта да акцентирам вашето внимание върху това, какви точно опасни трудности са възможни на вашия житейски път.

Такава информация може да бъде полезна само отчасти, но съвсем не и за вашето духовно развитие, което именно за човечеството трябва да бъде приоритетно.

Моята Задача се свежда преди всичко към това, да ви помогна да коригирате в най-голяма степен вашите усилия в жизнено важна, спасителна за вас посока.

Не в случая, когато трябва да се подготвите по определен начин за някакви временни затруднения, характерни за определено място, като наводнения, пожари или някакви коронавируси, а когато ще трябва се решава самата съдба на вашето общество.

Ако в случаите на вероятни наводнения, пожари или нещо подобно, се изискват достатъчно тясно фокусирани, характерни професионални усилия, то в случая, когато започне да се решава съдбата на рода човешки, основно внимание трябва да се обърне именно на психологическите особености в отношенията на човек с човека.

Ще бъде жизнено необходимо да се обърне сериозно внимание на това, от което пряко зависи психологическото благополучие на обществената формация.

Ако подобно обстоятелство бъде решавано правилно (а това е възможно само тогава, когато всевъзможните вероятни действия, във всякакви взаимоотношения между хората, съответстват максимално на Истината), тогава подобна обществена формация ще има най-голям потенциал да премине през всякакви вероятни екстремни условия с най-малко загуби!

А това вече означава, че няма значение какви точно трудности ви очакват, а е важно, да сте придобили истинските ценности, благоприятни за живота ви!

Затова не е необходимо предварително да разпознавам точната информация за вероятни катаклизми и някакви коварни течения, формиращи се в обществото.

Достатъчно е да се появя сред вас в нужния момент и веднага мога да определя всичко, което трябва да промените в себе си, в строго определена посока!

И ето, вече почти тридесет години се опитвам да ви помогна да разпознаете всички негативни особености, които се отнасят до всички ваши житейски нюанси, с които ме запознавате чрез вашите въпроси.

Житейски нюанси, които преди всичко имат пряко отношение към вашите взаимоотношения.

Въз основа на това за вас беше записано безпрецедентно количество конкретни пояснения, по отношение на всичко, което сте били в състояние да засегнете.

Вашето Спасение зависи изцяло от необходимата степен на психологическо благоразположение един към друг, а не от ямите и капаните, които мнозина с нездравословно увлечение копаят и подреждат наоколо!

През тесните порти към нормалното бъдеще ще преминат не разединени помежду си вълчи глутници, продължаващи да доказват на всички уникалността на своите национални, или някакви други особености, а Единното Семейство на децата Божии!

Праведните деца не изпитват нужда да се разделят помежду си, защото единствената съдба на дома или царството, разделено само в себе си, е унищожение!

Добрият родител винаги ще се безпокои и ще очаква, между децата му да има мир и взаимно уважение.

Така че, ако вие измежду останалите, се опитвате да подчертаете значимостта на обществената формация, към която отнасяте себе си, по този начин вие предавате вярата в Бога!

Бог няма избран народ между вас!

Не удовлетворявайте самолюбието си по примитивен начин, по този повод.

Заради своето невежество хората постъпват така в продължение на дълги векове, но участта на това в крайна сметка ще бъде гибел!

Вие сте Единен Народ на тази Земя, дори ако сте родени с различен цвят на кожата и говорите различни езици!

Информационната структура на вашата душа няма абсолютно никакви условни национални признаци.

Вашата истинска ценност е в душата, а не в биологичния организъм.

Човешкото тяло е само инструмент, благодарение на който сте призвани да въздействате по специфичен начин на Света на Материята, който ви заобикаля.

Добрият майстор се характеризира с умението си, а не с наличието на качествени инструменти.

Ето защо, по повод на това тревожно развитие на събитията, с които вие се сблъскахте, считам за благоприятно просто да споделя преди всичко своите усещания.

Вече споменах, че не е необходимо да знам точната информация за случващото се.

Напълно достатъчни са усещанията.

Чувствам добре какво се случва в света, което неизбежно създава определени трудности, но това не може да се избегне.

Такава е необходимата даденост…

Някъде в края на миналата година споделих с някои от ближните си, че през последните месеци ясно усещам някакво разпъващо болезнено напрежение от страна на света, образно сравнимо с изключително разтегнат, някакъв гноен абсцес, който или сам съвсем скоро ще се спука, или изкуствено ще го пробият.

А още в първите месеци на новата година, точната дата не мога да посоча, тъй като не съм склонен да обръщам внимание на цифровите измерители на времето, започнах доста забележимо да изпитвам нови необичайни усещания.

В опит да споделя тези преживявания намерих само една най-точна асоциация – хаос.

И макар, че скоро започнах да научавам за появата на вече добре познатия ви коронавирус, не съм склонен да свързвам почувствания хаос само с неговото разпространение.

Той е само като незначително, видимо над повърхността на океана връхче на айсберг.

Мисля, че сега вече цял куп определени специфични събития неудържимо ще изригнат, като гнойна река от пробития абсцес.

Погледнете по-внимателно последиците, към които достатъчно ясно подтикват активно разгръщащите се събития.

А, сега да напомня както на тези, които активно участват в изпълнението на Предначертаното на тази сибирска земя, така и на тези, които внимателно наблюдават това от дълго време.

В допълнение към основните усилия, които вярващите е трябвало да положат, за да променят психологическите си предразположености в съответствие с принципите на Истината, започнаха да се разглеждат и особеностите на многостранната организация на взаимодействията в стопанската дейност.

Веднъж, преди няколко години, стимулът за необходимото придобиване на жизненоважни умения и възможности, във връзка с материалното благополучие в общината, беше свързан с вероятното настъпване на някакъв условен екстремен период, който с усмивка получи името „Зарница”(отблясък на мълния от далечна гръмотевична буря).

Така, че всичко, което сте били призвани да научите в продължение на много години, може значително да намали вероятните трудности в живота ви, а и далеч не само тези, които вече можете да наблюдавате …

Разбира се, не всичко, което ми се налага да виждам в дейността на вярващите, се случва така както бих искал, но това продължава да се решава.

Мога да кажа, че тези наистина сериозни трудности, които все по-отчетливо започват да се проявяват в човешкото общество, не трябва да имат някакво особено негативно влияние върху живота на онези, които през последните години положиха всички усилия да се придържат към тези ориентири, които се опитвах всестранно да ви покажа в течение на почти тридесет години.

И този положителен резултат, в различна степен, някои вече започват, а други впоследствие ще могат да наблюдават на практика.

Напълно възможно е игровият образ „Зарница“ вече да е преминал в реално въплъщение.

Ако вземем предвид характерната предразположеност на отговорните хора да оценяват примитивно и стандартно настоящата реалност, тогава от това, в което цялата световна общност неудържимо, а сега, най-вероятно, вече и лавинообразно се въвлича, аз не виждам оптимистичен изход.

Подобен изход в условията на постоянно създавани от хората специфични особенности на агресивния живот и изключително вредните грешки в отношенията, просто не може да има по принцип.

Възможно е само временно изглаждане на острите ъгли, постоянното появяване на които ще бъде напълно естествено и неизбежно.

Но, всичко това може да продължи само ограничен период от време, след което съдбоносният избор може неизбежно и мащабно да застане пред цялата цивилизация!

Но за това вече съм ви разказвал достатъчно подробно.

Бих искал все пак да добавя, че би било много полезно за здравомислещите хора, които все още притежават съответните възможности, колкото се може по-бързо да се заселят близо до земята и особено благоприятно там, където ще има голям колектив от адекватни съмишленици.

Взаимопомоща, по правило, често е жизнено необходима.

Сега, за вас от първостепенна необходимост трябва да стане здравословното (не от магазини) хранене и дружелюбното колективно общуване, където безкористната взаимопомощ ще бъде особено ценена!

Полезната за здравето увереност в живота е възможна само в онези условия, когато усещате около себе си тези, които се стремят да бъдат приятели!

Но… на цялото човечество все още му предстои да се учи на това…

Преведено от сайта http://vissarion.name/chto-proishodit/.

Курсивът, удебеляването и подчертаването на текста са мои – б. прев.

Превод Тончо Иванов

Design a site like this with WordPress.com
Първи стъпки